Isoleren is één van de beste manieren om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Maar de grote vraag is vaak: welke isolatie heb ik nodig? Of je nu een dak, muur, kruipruimte of vloer wilt isoleren, elke toepassing vraagt om een ander type isolatiemateriaal. Daarom hebben we een slimme isolatie keuzehulp ontwikkeld die jou stap voor stap naar het juiste type isolatiemateriaal leidt.
Bij het isoleren van je woning of bedrijfspand is het belangrijk om vooraf te weten hoeveel isolatiemateriaal je nodig hebt. Of je nu kiest voor PIR-platen, glaswol of steenwol, het is belangrijk om een nauwkeurige berekening te hebben om verspilling én extra kosten te voorkomen. Met onze handige isolatiemateriaal calculator bereken je snel en eenvoudig hoeveel platen of pakken je nodig hebt op basis van het aantal vierkante meters en de gewense afmeting.
Een metal stud plafond is een veelgebruikte oplossing in de bouw en renovatie, dankzij het lichte gewicht, de strakke afwerking en de flexibiliteit van het systeem. Maar het goed voorbereiden van zo'n klus is vaak lastiger dan gedacht. Vooral het inschatten van de benodigde materialen vormt een uitdaging. Hoeveel C- en U-profielen heb je nodig? Hoeveel afstandhouders en kruisverbinders? Als je het verkeerd berekent, zit je met een overschot of juist tekort. Gebruik daarom onze kluscalculator om precies uit te rekenen hoeveel materiaal jij nodig hebt voor jouw metal stud plafond!
Betonnen liggers vormen de structurele basis van de broodjesvloer. Ze zorgen voor de sterkte, stabiliteit en maatvoering van het vloersysteem en ondersteunen de isolatie- en afwerklaag.
In dit blog wordt uitgelegd in welke lengtes de betonnen liggers verkrijgbaar zijn.
Niets is zo frustrerend als halverwege je klus ontdekken dat je niet genoeg kit hebt. Het betekent een extra ritje naar de winkel, onderbreking van je werk en soms zelfs een minder strak resultaat als je haast hebt om het af te maken. Aan de andere kant is te veel kit kopen ook zonde: het kost je onnodig geld en overgebleven kit droogt vaak uit, waardoor je het later niet meer kunt gebruiken. Lees in deze blog hoeveel kit jij nodig hebt!
De verschillende typen van de PS-renovatievloer bieden een goed geïsoleerde vloer, ongeacht het type dat u kiest. Er zijn echter wel verschillende in de manier waarop de vloer wordt opgebouwd en verwerkt. In dit blog wordt het verschil tussen de volgende drie typen PS-renovatievloeren uitgelegd:
- De PS-renovatievloer "standaard (nat)", de PS-renovatievloer "droog" en de PS-renovatievloer "semi-droog".
Bij de montage van de VBI PS-renovatievloer droog is het belangrijk om de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken. Bij de afwerking van de droge uitvoering wordt geen beton gestort, bij dit type renovatievloer zorgen mechanische bevestigingen voor de stabiliteit. Het montagepakket van VBI is afgestemd op de droge uitvoering van de renovatievloer.
Een veelgestelde vraag bij het kiezen van een PS-renovatievloer is: "Hoeveel belasting kan een renovatievloer dragen?" Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type vloer, liggerafstand, soort vulelement en of er sprake is van een tussensteunpunt.
In dit blog wordt de opgelegde belasting per VBI PS-renovatievloer mogelijk is.
De benodigde lengte van een stalen ligger is afhankelijk van de afstand tussen de opleggingen en het type oplegging.
In alle gevallen geldt dat de ligger aan beide zijden minimaal 70 mm moet worden opgelegd. Dit betekent dat de juiste liggerlengte wordt bepaald door:
1) De afstand tussen de opleggingen te meten.
2) Bij deze afstand 2 x 70 mm = 140 mm bij op te tellen.